Konu Bilgileri
Konu Başlığı Pocket Pc Programları CAB ve EXE'ler Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)
Cevaplar 46
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 21064
Önceki Önceki Konu

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pocket Pc Programları CAB ve EXE'ler Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)  (Okunma Sayısı 21064 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ferfecir
Yönetici

Forum Puanı: 662
Çevrimiçi Çevrimiçi

LG gm735 ♥ WM 6.1

« Yanıtla #20 : 20-05-2008, 14:10:50 »

Ek olarak yine resimli anlatım eklendi  Smiley

Ferfecir-1 WinMo6.5.1 Start Bar üstte Olan
Fer-1 WinMo 6.5.3 Start Bar Altta Olan
F-4 WM 6.1

* Eğer ki ROM ve Çalışmalarıma hala destek çıkmak isteyen kişiler varsa birşeyler ısmarlayabilirler Özel Mesaj atıp ulaşırsınız gerekli bilgi veririm.

Gönderen Konu: Pocket Pc Programları CAB ve EXE'ler Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)(Okunma Sayısı 21064 defa)
kanarya1
Acemi
*

Forum Puanı: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 30-05-2008, 18:07:19 »

Bu Yazımda Pocket pc programlarını pdalara kurma işlemini anlatıcağım ( [hehe] [hehe] [hehe] [hehe] yazar gibiyim demi)

Öncelikle kuracağımız dosyayı tanımamız gerekiyor. pocket pclerdeki windows mobile işletim sisteminin tanıdığı kurulum dosyası .cab uzantılıdır. peki ...cab uzantısını nereden anlıyacağım yada göreceğim diyorsanız şu şekilde görebilirisniz.
Bilgisayarım a girin yukarında "Araçlar" Menüsünden "Klasör Seçenekleri"ne giriniz. Gene yukarıdan "Görünüm"e Tıklayınız ve "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini kaldırınız. böylelikle bilgisyarınızdaki bütün dosyaların uzantısını görebileceksiniz. Pocket pc programnlarını kurmanın iki yolu vardır.

1) .cab uzantılı dosya ile
2) .exe uzantılı dosya ile

CAB uzantılı dosya ile kurulum

Bahsettiğim gibi elimizdeki dosyanın .cab uzantılı olduğundan emin olduktan sonra bunu pdamıza kurabiliriiz. CAB uzantılı dosyaların kurulumu oldukça basittir. yapmanız gereken sadece bu dosyayı Bluetooth, activesync, card reader v.b. yollarla pdamıza atıp, çalıştırabilmek. dosyayı pdamıza attıktan sonra çalıştırıyoruz ve yüklememiz gereken yeri belirliyoruz.

EXE uzantılı dosya ile kurulum

elimizde exe uzantılı pocket pc programı varsa bunu pdamıza kurmak için öncelikle yapmamız gereken pda ile bilgisyar arasında Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

activesync
ile senkorizasyonu sağlamak. senkorizasyon gerçekleştikten sonra EXE uzantılı dosyamızı bilgisayarda açıp next next dedikten sonra kurulumu bitiyoruz ve akabinde pdamız ekranında gelen kurulum işlemlerini gerçekteştiriyoruz.

İkisinin arasında hiçbir fark yoktur. sadece yapılan işlemler farklıdır. iki kurulum gerçekleştikten sonra program Pdamızın "Başlat > Programlar" bölümüne link atmaktadır.

hocam bir türlü anlayamıyorum kusuruma bakmayın.cab li dosyayı tamam pda ya atıyorum ama orda nasıl çalıştırıcam.hangi ikona basmam lazım yoksa kaendi kandinemi çalışıyor.bu tcpmp adlı verdiginiz programı indirdim cab li olarak ama pda mda nasıl çalıştırıcam.saygılarımla.sağolun

Gönderen Konu: Pocket Pc Programları CAB ve EXE'ler Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)(Okunma Sayısı 21064 defa)
ferfecir
Yönetici

Forum Puanı: 662
Çevrimiçi Çevrimiçi

LG gm735 ♥ WM 6.1

« Yanıtla #22 : 30-05-2008, 21:40:02 »

cab uzantılıyı nereye koyduysanız pda dan onu bulup tıkalrsanız yükleme  işlemi yaparsınız gözünüzde büyütmeyin zor değil
olmadı
3 yöntemi yani sürükle bırakı deneyin

Ferfecir-1 WinMo6.5.1 Start Bar üstte Olan
Fer-1 WinMo 6.5.3 Start Bar Altta Olan
F-4 WM 6.1

* Eğer ki ROM ve Çalışmalarıma hala destek çıkmak isteyen kişiler varsa birşeyler ısmarlayabilirler Özel Mesaj atıp ulaşırsınız gerekli bilgi veririm.

Terabyte
Hırslı
**

Forum Puanı: 9
Çevrimdışı Çevrimdışı

Saygı En Büyük Zenginliktir

Site
« Yanıtla #23 : 05-07-2008, 17:05:33 »

Exe uzantılar için bilgisayara gerek kalmadan yükleme yapmak için herhangi bir program var mıdır yoksa bilgisayara mı muhtacız Smiley

Asus P535 WM6,5 ROM
Intel Xscale PXA270 520 Mhz , SirfStar III GPS

husseinerol
Administrator

Forum Puanı: 1515
Çevrimdışı Çevrimdışı

Level 24 Mobisapiens

Site
« Yanıtla #24 : 05-07-2008, 17:13:29 »

Exe uzantılar için bilgisayara gerek kalmadan yükleme yapmak için herhangi bir program var mıdır yoksa bilgisayara mı muhtacız Smiley

Exe'leri PC'den başka bir şekilde kurma imaknı yok ancak EXE'leri kurduktan sonra
genelde ActiveSync klasörü içindeki CAB ları PocketPC'ye alırsak kurulumları yanımızdan ayıramış oluruz  Smiley

Terabyte
Hırslı
**

Forum Puanı: 9
Çevrimdışı Çevrimdışı

Saygı En Büyük Zenginliktir

Site
« Yanıtla #25 : 05-07-2008, 17:46:38 »

Exe'leri PC'den başka bir şekilde kurma imaknı yok ancak EXE'leri kurduktan sonra
genelde ActiveSync klasörü içindeki CAB ları PocketPC'ye alırsak kurulumları yanımızdan ayıramış oluruz  Smiley

Öyleyse anladığım kadarıyla ActiveSync programının çalışma prensibi cab a çevirip yüklemeye dayanıyor.Bu çevirici ppc ler için de yazılamaz mı?

Asus P535 WM6,5 ROM
Intel Xscale PXA270 520 Mhz , SirfStar III GPS

husseinerol
Administrator

Forum Puanı: 1515
Çevrimdışı Çevrimdışı

Level 24 Mobisapiens

Site
« Yanıtla #26 : 05-07-2008, 19:55:57 »

Exe setup'ın mantığı zaten PC'de çalışmak için. PocketPC'de CAB. Windows Mobile için şu an yukarıda söylediğim dışında bir çözümü yok.

wrcsinan
Bizden Biri

Forum Puanı: 15
Çevrimdışı Çevrimdışı

World Rally Car

Site
« Yanıtla #27 : 01-10-2008, 23:49:39 »

Arkadaşlar bir video buldum program kurulumunu gösteren ancak ingilizce ama sadece izleyerek bile öğrenebilirisiniz.

Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

Kod:
http://www.vimeo.com/383086

Ouzhan94
Acemi
*

Forum Puanı: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

HP iPaq 614c WM 6 pro

« Yanıtla #28 : 02-11-2008, 16:59:37 »

Vista'da Programsız Direk Kuruyo.. ;D

HP iPaq 614c WM 6 pro

dragonscry1
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : 08-01-2009, 15:26:01 »

Çok aydınlatıcı ve resimler ile kolayca anlaşılacak anlatım için emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Ben küçük bir ilave yapacağım. Bazı PPC uygulamalar tek bir EXE dosyası ile çalışıyor ve bu tür exe'leri PC'de çalıştırmadan CAB dosya gibi PPC atıp daha sonra bulunduğu yerde üzerine tıklayarak çalıştırımak gerekiyor.
Başlangıç düzeyindeki arkadaşlar rar veya zip'den çıkardıkları exe dosyasını bilgisayarda çalıştırıp Activesync ile atmaya kalkınca "geçerli uygulama değil" hata mesajı alırlar ise, o exe dosyasını aynı cab gibi ppc'ye atıp bulunduğu yere giderek üzerine tıklayınca sorun yaşmayacaklardır.
Yine bilmeyen arkadaşlar olabilir diye ek bilgi, JAR uzantılı java uygulamaları da aynı CAB gibi PPC'ye atılıyor ve  bulunduğu dizin içerisinde üzerine tıklayarak çalıştırılıyor.   

bavank
Acemi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 26-01-2009, 01:21:04 »

ya lutfen şu manila temanın htc ye yani mobile6 ya kurulumunu anlatın.bıde rıcam ben makınene sbp shell kurdum gayet btatlış oldu ama baska sbpshell temasını kurduktan sonra eskı halıne yanı sbphell ın dıger halıne nasıl getırebılırım yanı sbphell de degısım tema degısımı olmuyormu***

muko040182
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 21-03-2009, 00:48:26 »

arkadaşlar özür dilerim yerimi bilmiyorum ama elimde bluemedia BM6255 (pda255) adlı almanyadan gelen bir makina var.
Kurulum cd si felan hiçbireşy yok.Bilgisayar ile arasında bağlantı kuramadım.
Yakumo Delta GPS 300 marka cihazla aynı özellikleri taşıyor.

Ne yaptıysam olmadı.Bilgisayar tamircisi olmama rağmen.

Bilgisayar aleti bir türlü görmüyo.Lütfen yadım edin.Şimdiden teşekkürler.

filament
Administrator

Forum Puanı: 368
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #32 : 21-03-2009, 02:14:38 »

Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

bu driverı
bir deneybilr misiniz.

yeri değildi evet [hehe]
« Son Düzenleme: 21-03-2009, 02:14:58 Gönderen: filament » Kayıtlı

Forumda, Sorularınıza daha hızlı yanıtlar alabilmek için lütfen cihaz bilgilerinizi imzanıza giriniz(profilim-kimlk bilgsi)
Jam WM6.1&Asus P526 WM6.5&Iphone 3g

ARBEDE
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : 01-12-2009, 21:21:05 »

(0xc0150002)HATASI VERİYOR NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR YARIMCI OLMANIZ MÜMKÜNMÜ (ok)

El Fuego
Uzman

Forum Puanı: 556
Çevrimdışı Çevrimdışı

pocketpc.gen.tr

Site
« Yanıtla #34 : 01-12-2009, 21:54:05 »

ne tür bir dosya yüklemeye ve neye yüklemeye çalışıyorsunuz da bu hatayı alıyorsunuz?..

yönetici artığı. imzamı düzenlemeyin, hakkımı kullanıyorum.

oxsi
Acemi
*

Forum Puanı: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 08-04-2010, 16:49:37 »

arkadaşlar netframe 3.5 u indirdim fakat uzantısı .msi bunu nasıl kurabilirim?

superas
Yönetici

Forum Puanı: 908
Çevrimdışı Çevrimdışı

En bi harbi delikanlı

« Yanıtla #36 : 08-04-2010, 17:05:28 »

activesync ile ppc 'n pc ne bağlıyken, pc'nden üzerine çift tıklaman yeterli.

HTC HD2 LEO + toshiba 16gb microsd

rom: CleanEx dse veya CleanEx Core veya CleanEx HyperRom
radio: Duruma göre değişir [hehe]

"Sürekli istikrarsızlık da, bir istikrardır"

oxsi
Acemi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : 08-04-2010, 17:12:19 »

pc ye kuruyo ozaman programı

superas
Yönetici

Forum Puanı: 908
Çevrimdışı Çevrimdışı

En bi harbi delikanlı

« Yanıtla #38 : 08-04-2010, 17:35:38 »

pc ye kuruyo ozaman programı

Hayır ppc ne kuracak, activesync ile telefonu bilgisayara bağlamandaki amaç o zaten.

HTC HD2 LEO + toshiba 16gb microsd

rom: CleanEx dse veya CleanEx Core veya CleanEx HyperRom
radio: Duruma göre değişir [hehe]

"Sürekli istikrarsızlık da, bir istikrardır"

oxsi
Acemi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #39 : 08-04-2010, 18:25:41 »

Hayır ppc ne kuracak, activesync ile telefonu bilgisayara bağlamandaki amaç o zaten.
masasüstümden kurmaya calısıorm pc pda e baglıyken .msi uzantılı dosyayı pcye kuruyo yanlıs bıseymı yapıyorum
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: