Konu Bilgileri
Konu Başlığı Pocket Pc Programları CAB ve EXE'ler Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)
Cevaplar 46
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 21069
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pocket Pc Programları CAB ve EXE'ler Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)  (Okunma Sayısı 21069 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wrcsinan
Bizden Biri

Forum Puanı: 15
Çevrimdışı Çevrimdışı

World Rally Car

Site
« : 09-12-2007, 03:33:53 »

Bu Yazımda Pocket pc programlarını pdalara kurma işlemini anlatıcağım ( [hehe] [hehe] [hehe] [hehe] yazar gibiyim demi)

Öncelikle kuracağımız dosyayı tanımamız gerekiyor. pocket pclerdeki windows mobile işletim sisteminin tanıdığı kurulum dosyası .cab uzantılıdır. peki ...cab uzantısını nereden anlıyacağım yada göreceğim diyorsanız şu şekilde görebilirisniz.
Bilgisayarım a girin yukarında "Araçlar" Menüsünden "Klasör Seçenekleri"ne giriniz. Gene yukarıdan "Görünüm"e Tıklayınız ve "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini kaldırınız. böylelikle bilgisyarınızdaki bütün dosyaların uzantısını görebileceksiniz. Pocket pc programnlarını kurmanın iki yolu vardır.

1) .cab uzantılı dosya ile
2) .exe uzantılı dosya ile

CAB uzantılı dosya ile kurulum

Bahsettiğim gibi elimizdeki dosyanın .cab uzantılı olduğundan emin olduktan sonra bunu pdamıza kurabiliriiz. CAB uzantılı dosyaların kurulumu oldukça basittir. yapmanız gereken sadece bu dosyayı Bluetooth, activesync, card reader v.b. yollarla pdamıza atıp, çalıştırabilmek. dosyayı pdamıza attıktan sonra çalıştırıyoruz ve yüklememiz gereken yeri belirliyoruz.

EXE uzantılı dosya ile kurulum

elimizde exe uzantılı pocket pc programı varsa bunu pdamıza kurmak için öncelikle yapmamız gereken pda ile bilgisyar arasında Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

activesync
ile senkorizasyonu sağlamak. senkorizasyon gerçekleştikten sonra EXE uzantılı dosyamızı bilgisayarda açıp next next dedikten sonra kurulumu bitiyoruz ve akabinde pdamız ekranında gelen kurulum işlemlerini gerçekteştiriyoruz.

İkisinin arasında hiçbir fark yoktur. sadece yapılan işlemler farklıdır. iki kurulum gerçekleştikten sonra program Pdamızın "Başlat > Programlar" bölümüne link atmaktadır.

Video Anlatım:
Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

« Son Düzenleme: 12-01-2009, 02:14:16 Gönderen: hussein_erol » Kayıtlı

Gönderen Konu: Pocket Pc Programları CAB ve EXE'ler Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)(Okunma Sayısı 21069 defa)
YaRaSa
Acemi
*

Forum Puanı: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

EmrE

« Yanıtla #1 : 26-12-2007, 22:27:39 »

Peki Cab dosyalarını yüklemek için herhangi bir program gerekiyormu. Ve biraz daha detaylı olarak anlatırsanız Mutlu Olurum. Emeğe Saygı...... Yeah

Birilerinin İzinden Gidenler Asla İz Bırakamaz

Gönderen Konu: Pocket Pc Programları CAB ve EXE'ler Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)(Okunma Sayısı 21069 defa)
Operator
Bizden Biri

Forum Puanı: 127
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 26-12-2007, 22:31:23 »

cab dosyalarını yüklemek için her hangi bir program gerekmiyor cab dosyasını PPC nizde istediğiniz klasöre atın ister bluetoothla ister farklı  şekilde  dosyayı  file explorer (dosya gezgini)  ile bulunduğu konuma gelincab dosyasının üzerine tıklayarak kurulumu yapabilirsiniz

ferfecir
Yönetici

Forum Puanı: 663
Çevrimiçi Çevrimiçi

LG gm735 ♥ WM 6.1

« Yanıtla #3 : 27-12-2007, 01:44:28 »

Öncelikle kuracağımız dosyayı tanımamız gerekiyor. pocket pclerdeki windows mobile işletim sisteminin tanıdığı kurulum dosyası .cab uzantılıdır. peki ...cab uzantısını nereden anlıyacağım yada göreceğim diyorsanız şu şekilde görebilirisniz.
Bilgisayarım a girin yukarında "Araçlar" Menüsünden "Klasör Seçenekleri"ne giriniz. Gene yukarıdan "Görünüm"e Tıklayınız ve "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini kaldırınız. böylelikle bilgisyarınızdaki bütün dosyaların uzantısını görebileceksiniz. Pocket pc programnlarını kurmanın iki yolu vardır.

1) .cab uzantılı dosya ile
2) .exe uzantılı dosya ile

CAB uzantılı dosya ile kurulum

Bahsettiğim gibi elimizdeki dosyanın .cab uzantılı olduğundan emin olduktan sonra bunu pdamıza kurabiliriiz. CAB uzantılı dosyaların kurulumu oldukça basittir. yapmanız gereken sadece bu dosyayı Bluetooth, activesync, card reader v.b. yollarla pdamıza atıp, çalıştırabilmek. dosyayı pdamıza attıktan sonra çalıştırıyoruz ve yüklememiz gereken yeri belirliyoruz.

EXE uzantılı dosya ile kurulum

elimizde exe uzantılı pocket pc programı varsa bunu pdamıza kurmak için öncelikle yapmamız gereken pda ile bilgisyar arasında activesync ile senkorizasyonu sağlamak. senkorizasyon gerçekleştikten sonra EXE uzantılı dosyamızı bilgisayarda açıp next next dedikten sonra kurulumu bitiyoruz ve akabinde pdamız ekranında gelen kurulum işlemlerini gerçekteştiriyoruz.

İkisinin arasında hiçbir fark yoktur. sadece yapılan işlemler farklıdır. iki kurulum gerçekleştikten sonra program Pdamızın "Başlat > Programlar" bölümüne link atmaktadır.

@sinan

Bu konuda bazen hala sorun yaşayan arkadaşlarımız var Resimli bir acıklama şart oldu Smiley
burda CAB uzantılı dosyaları nasıl yükleyeceğinizi görebilirsiniz uzantısınıu winrar yüzünden göremeyen ve karıştıran arkadaşlarda winrar a girip ayalar kısmından CAB uzantısını tanımasını kaldırabilir yada normal klasör ayarlarından girip bilinen dosya uzantılarını gizle seceneğini kaldırabilir

burda CABviaactivesync ile yüklemesi var(filament üstad vermişti Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

buyrun burdan bakım
)
burdada dosya uzantılarını nasıl halledebileceğinizi göreceksiniz

diğer kurulum dosyası olan EXE lerde normal program kuru gibi kuruyorsunuz tabi sinan arkadaşın bahsettiğini adımları izleyin ben sadece görsellik olsun dedim birazda
kolay gelsin

Yada Şu yöntemi deneyebilirsiniz en zahmetsizi en kolayı Smiley

Burdaki rpogu indirerek yapın işlemi = Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

@ferfecir
« Son Düzenleme: 20-05-2008, 14:09:07 Gönderen: ferfecir » Kayıtlı

Ferfecir-1 WinMo6.5.1 Start Bar üstte Olan
Fer-1 WinMo 6.5.3 Start Bar Altta Olan
F-4 WM 6.1

* Eğer ki ROM ve Çalışmalarıma hala destek çıkmak isteyen kişiler varsa birşeyler ısmarlayabilirler Özel Mesaj atıp ulaşırsınız gerekli bilgi veririm.

YaRaSa
Acemi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

EmrE

« Yanıtla #4 : 27-12-2007, 19:05:29 »

Teşekkür Ediyorum.  Yeah

Birilerinin İzinden Gidenler Asla İz Bırakamaz

Johnmclaine
Acemi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 24-01-2008, 23:56:54 »

yaa arkadaşlar...walla yarım saattir tüm yazıları okuyorum nasıl yapılacağını hala çözemedim... biri yardım etsin walla geri zekalı hissediyorum kendimi...

bende qtek s200 var ancak hiç program yükleyemiyorum... walla resimli falan anlatırmısınız.

imposible is nothing!!!

qtek s200

husseinerol
Administrator

Forum Puanı: 1515
Çevrimdışı Çevrimdışı

Level 24 Mobisapiens

Site
« Yanıtla #6 : 24-01-2008, 23:59:04 »

estafurullah. ama sorun ne yukarıda ilk mesajda yazan sanırım yeterince açık.

ferfecir
Yönetici

Çevrimiçi Çevrimiçi

LG gm735 ♥ WM 6.1

« Yanıtla #7 : 25-01-2008, 00:33:35 »

resimli anlatım var burda arkadaşım buyur
Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

« Son Düzenleme: 25-01-2008, 00:41:44 Gönderen: ferfecir » Kayıtlı

F-4 WM 6.1

* Eğer ki ROM ve Çalışmalarıma hala destek çıkmak isteyen kişiler varsa birşeyler ısmarlayabilirler Özel Mesaj atıp ulaşırsınız gerekli bilgi veririm.

maniacology
Acemi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 26-01-2008, 02:25:04 »

Yalnız elinizde PC varsa,(her zaman bulunmayabilir mesela yatılı bir okulda okuyorsanız =)) (bkz:ben [hehe])
active sync ile cihazınızı bilgisayarla senkronize ettikten sonra exe uzantılı dosya ile kurulum daha avantajlıdır.cab dosyası ile kurulumda sorgusuz sualsiz dahili hafızaya kurduğu için(registry ayarlarıyla stroge kart a kurulumuda mümkündür ama bilmiyorsanız ayarlarla oynamamanız tavsiye olunur)ram kaybınız olur.
Exe ile kurulumda nereye kurmak istediğinizi installer size sorar ve hafıza kartına kurulum yapabilirsiniz.

HP iPAQ rx3115 / WM 2003SE

husseinerol
Administrator

Forum Puanı: 1515
Çevrimdışı Çevrimdışı

Level 24 Mobisapiens

Site
« Yanıtla #9 : 26-01-2008, 02:32:43 »

cab dosyası ile kurulumda sorgusuz sualsiz dahili hafızaya kurduğu için

cabinstaller ile wm2003/se de istediğiniz yere kurabilirsniz ayrıca wm5 de yükleme esnasında soruyor size nereye yüklensin diye

Johnmclaine
Acemi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 27-01-2008, 00:18:18 »

cok saolun yardim icin... suan yanim pc yok o yuzden sadece cab olanlari kuruyorum

imposible is nothing!!!

qtek s200

ekutluer
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 28-01-2008, 20:57:33 »

6915 e hard reset attıktan sonra türkçe yükleyemedim ekutluer@hotmail.com msn adresim açık yardım edebilecek bir arkadas varsa sohbete bekliyorum

ferfecir
Yönetici

Çevrimiçi Çevrimiçi

LG gm735 ♥ WM 6.1

« Yanıtla #12 : 28-01-2008, 21:09:55 »

6915 e hard reset attıktan sonra türkçe yükleyemedim ekutluer@hotmail.com msn adresim açık yardım edebilecek bir arkadas varsa sohbete bekliyorum

Bune ya şaka mı Smiley 3 ayrı yerde aynı içerikli msj ayrıca birde sohbete bekleniyor yardım edecek arkadaşlar
tuhaf Smiley
10000 milyon tanede msj da yazsanız tek bir cevap alacaksınız .
forum kurallarına dikkat edip bu kadar acelecil olmasanız ve ayrıca türkçe yapacagınız işletim sistemi nedir vs gibi bilgileri ilgili yere düzgün bir şekilde konu acıp bilgilendirmeleride dogru yaparsanız cevap verebilirim ben aksi halde susma hakkımı kullanacam Smiley

F-4 WM 6.1

ati86
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 17-02-2008, 14:35:05 »

Arkadaslar bende hp ipaq514 var ve ben ne cab ne exe uzantili dosyalari yukleyebiliyorum.WM06 kullaniyor bu makina. bu benim ilk bu tazdaki (pda midir nedir Smiley )  makinam.

simdiden tesekkurler

saltiks
Acemi
*

Forum Puanı: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 26-02-2008, 20:24:34 »

merhaba
asus p535 im var. ve sitede gördüğüm bazı uygulamaları pda yükledim beğenmediklerimi kaldırıyorum.
işte sorunda burda yüklemler gayet güzel ama bazı uygulamaları sistemden kaldırmama rağmen programlarda ikonnları duruyor.sd kart ve sistem den program files gibi yerlerdende bulduuklarımı kaldırdım sildim ama windows klasörü üçersinde appmng dosyasında bazı uzantılar var ve sorunuda bunların çıkardığına inanıyorum onlar sılınmıyor.bunları silebilmek için ne yapmam lazım pda larımız çöplük olmasın . bu nasil birşeydir acaip gıcık oldum. bunun bir formülü vardır ne yapmam gerek.
teşekkürler.

ferfecir
Yönetici

Çevrimiçi Çevrimiçi

LG gm735 ♥ WM 6.1

« Yanıtla #15 : 26-02-2008, 22:00:54 »

sktools ile kaldırma işlemini yaparsanız en az düzeyde artık bırakarak siler

F-4 WM 6.1

saltiks
Acemi
*

Forum Puanı: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 26-02-2008, 23:41:57 »

çok teşekkür ederim hemen indiriyorum.

buda olmadı. bu ölü kısa yolların bazıları gitti lakin bazıları duruyor.windows appmgr  içinde dosyalar var kaldırılan programlara ait bunları silemiyor başkası kullanıyor yeterli hafıza yokgibi garip şeyler söylüyor. bunları nasıl temizlerim acaba.
« Son Düzenleme: 27-02-2008, 00:51:53 Gönderen: saltiks » Kayıtlı

wrcsinan
Bizden Biri

Forum Puanı: 15
Çevrimdışı Çevrimdışı

World Rally Car

Site
« Yanıtla #17 : 27-02-2008, 01:42:35 »

çok teşekkür ederim hemen indiriyorum.

buda olmadı. bu ölü kısa yolların bazıları gitti lakin bazıları duruyor.windows appmgr  içinde dosyalar var kaldırılan programlara ait bunları silemiyor başkası kullanıyor yeterli hafıza yokgibi garip şeyler söylüyor. bunları nasıl temizlerim acaba.

ölü kısayolları "Windows\Start Menu\Programs\" kısmından silebilirsiniz. ancak silinmeyen dosyalar için bildiğim bir uygulama yok

sarpes
Acemi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 29-02-2008, 21:52:56 »

cabinstaller ile wm2003/se de istediğiniz yere kurabilirsniz ayrıca wm5 de yükleme esnasında soruyor size nereye yüklensin diye

Ben başka bir şey sormak istiyorum. cab dosyası ile kurulumdan sonra bu cab dosyalarını silmek gerekiyor mu? Ya da şöyle sorayım silinse program çalışır mı?

Sarpes
HP IPAQ RW6815

yunuslar
PocketPC V.I.P

Forum Puanı: 41
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 29-02-2008, 22:32:42 »

silmek gerekmıyo  silersen yinede çalışır ama  wm3 sıstemınde  kurulduktan sonra kendılıgnden kayboluyodu yanı sılınıyo o yuzden wm5 te bu sorun ortadan kalktı sorun dıyorum çünki  cihazda  kuruluma hazır programların olması güzel  [hehe]

yunuslar

gülün dikeni var deyip şikayet edeceğine dikenler arasından gül çıktığına şükret
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: