Konu Bilgileri
Konu Başlığı Rom Yükleme SSS (Yüksek Derecede Önemli)
Cevaplar 18
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 11268
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Rom Yükleme SSS (Yüksek Derecede Önemli)  (Okunma Sayısı 11268 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tabi
Acemi
*

Forum Puanı: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 13-01-2008, 06:30:37 »

ROM yükleme SSS:

S: ROM Nedir?
C:  Rom ppc'deki işletim sistemi ve programları toplu halde bünyesinde buluduran sistemdir. Şefler (custom romları yapan kişiler) tarafından yapılan çoğu rom, işletim sistemini ve bir takım programları barındırır. Shipping ROM denilen rom ise telefonunuzla birlikte gelen orijinal romdur. Ayrıca içinde Radio ROM ve bootloader’ı da barındır

S: bootloader Nedir?
C: Bootloader size cihazınız hakkında bilgi verir. Tıpkı bilgisayarın BIOS’u gibidir. Orijinal bootloader CID adında bir güvenlik sistemine sahiptir ki bu da cihazınıza ROM yüklemeden önce kırmanız (CID-unlocking) gereken güvenlik ayarıdır

S: Radio ROM Nedir?
C: Radio ROM’u bünyesinde cihazınızın iletişim driverlerini barındırır. Bazı ROM’lar birden fazla Radio ROM’una ihtiyaç duyabiliyor. Genellikle ROM ları yaratan şefler hangi Radio ROM’unu kullanmanız gerektiğini de belirtir. Mesela cihazınızdaki Radio ROM’la uyumlu değilse, yüklemek istediğiniz ROM, yerine başka bir Radio ROM yükleyebilirsiniz. Radio ROM versiyonunuzu öğrenmek için cihazınızda; Start > Settings > System > Device Information adımlarını izlemeniz yeterli. Yada cihazınızın açılışında gördüğünüz 3 sıra kırmızı yazının R: satırının karşısında görebilirsiniz.(HTC’ler için geçerlidir).
En iyi Radio ROM’unu seçmek için Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

bu başlığa
göz atabilirsiniz.

S: Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

CID(-unlock)
Nedir?

C: Çoğu üretici cihazlarına CID (Carrier ID) ekler. Bu CID, cihazınıza başka ROM’lar yüklemenizi, cihazınıza uygun olmayan herangi başka bir ROM yüklemenizi önlemek için yüklenmiş bir güvenlik ayarıdır. Cihazınıza yeni ROM yüklemek için CID kilidini kırmanız gereklidir. Aksi halde yüklenmeyecektir ROM, yada yükleyebilseniz bile yüklediğiniz ROM düzgün çalışmayacaktır.

S: SIM-Lock Nedir?
C: Sim Lock hepimizin bildiği gibi, sim kilididir. Operatör şirketlerinin müşteri bağlamak için, cihazlara bu kilidi ekleyip başka operatörlerin sim kartlarının o cihazda çalışmasını önlemek amaçlı yüklenmiş güvenlik kilididir.

S: ROM yüklerken telefonumu bozabilirmiyim?
C: Doğruyu söylemek gerekirse, EVET bozabilirsiniz. Riskli bir işlemdir. Ancak talimatlara tam olarak uygun yaparsanız, bozulma gibi bir şey söz konusu değildir..

S: ROM yükleme cihazımın garantisini devre dışı bırakırmı?
C: Evet yeni ROM yüklerseniz telefonunuza, garanti kapsamı dışında kalır. Ama üzülmeyin, eski orijinal ROM’unuza dönmek isterseniz bununla ilgili bir çok konu var. Araştırırsanız biraz bulabilirsiniz.

S: Yüklediğim ROM stabil deil, problemler oluştu.. Ne yapmalıyım?
C: İlk öncelikle ROM’un yayınlandığı sayfada araştırma yapın. Daha önce aynı problemleri yaşamış olanlar, ve çözümleri varmı? Yoksa update yada fix bekleyin ROM’unuzla ilgili. O da olmasa yeni bir ROM yükleyin cihazınıza.

S: Hangi ROM en iyidir/hızlıdır/vs.?
C: Bu sorulara kimse kesin bir cevap veremez. Hergün yeni yeni ROM’lar çıkmakta ve hepsi farklı farklı özelliklerde. Sizin için en iyi ROM’un hangisi olduğuna karar vermeniz için, ROM’la ilgili bilgileri okuyun, size en çok uyan hangisiyse onu seçin.Sizin için en iyi ROM’un hangisi olduğuna sadece siz karar verebilirsiniz..

S: Hardreset ve Softreset arasındaki fark nedir?
C: Softreset cihazınızı yeniden başlatır. Hardreset ise cihazını fabrika ayarlarına geri döndürür. Ve bütün ayarlarınız ve yüklediğiniz programlar silinir..
« Son Düzenleme: 28-04-2008, 03:12:30 Gönderen: hussein_erol » Kayıtlı

Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

Satılık HTC TyTN II ve AT&T Tilt için Ekran Koruyucu

HTC TYTN II
Rom:  Schap's WM6 Pro 4.22 ROMs
Radio: 1.27.12.11

Gönderen Konu: Rom Yükleme SSS (Yüksek Derecede Önemli)(Okunma Sayısı 11268 defa)
e_cool
Hırslı
**

Forum Puanı: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 30-04-2008, 20:52:10 »

Arkadaşlar..
Bugün XDA Atom Life edindim ve içinde wm 6.0 yüklü ancak oldukça yavaş çalışıyor.
Rom update yapmak istiyorum fakat HTC cihazlarında olduğu gibi olmuyor sanırım.

Şu sayfadaki: Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

How to use:

1-Copy both AL1.dio and Boot to the root of your storage card, then flash you device by enterring bootloader mode (record (hold) + reset), wait until it finishes, your device will perform a hard reset
2-On the First boot, TAutoinstall will look for all the cab file in that "Boot" folder in the storage card, read more about this here: Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.
   , if you miss the first boot action of Tautoinstall, never mind, you will find it in Programs\Accessories

yazan yerdeki açıklamayı bana tercüme edebilecek birileri çıkarsa sevinirim..
Kısmen anlayabiliyorum ama hata yapmaktanda biraz tırsıyorum.[hehe]

Şimdiden teşekkürler.

--= HTC Touch Cruise =--
WM 6.5 (Core 21502)
4GB Kingston micro SD
---------------------
Bu yazıyı okuyabiliyorsan,öğretmenine teşekkür et.
Türkçe okuyabiliyorsan,şehitlere ve gazilere.

Gönderen Konu: Rom Yükleme SSS (Yüksek Derecede Önemli)(Okunma Sayısı 11268 defa)
69 boss
Acemi
*

Forum Puanı: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 10-05-2008, 20:43:58 »

Arkadaşlar..
Bugün XDA Atom Life edindim ve içinde wm 6.0 yüklü ancak oldukça yavaş çalışıyor.
Rom update yapmak istiyorum fakat HTC cihazlarında olduğu gibi olmuyor sanırım.

Şu sayfadaki: Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.

How to use:

1-Copy both AL1.dio and Boot to the root of your storage card, then flash you device by enterring bootloader mode (record (hold) + reset), wait until it finishes, your device will perform a hard reset
2-On the First boot, TAutoinstall will look for all the cab file in that "Boot" folder in the storage card, read more about this here: Dosya Linkleri Ziyaretçilere Kapalıdır.
   , if you miss the first boot action of Tautoinstall, never mind, you will find it in Programs\Accessories

yazan yerdeki açıklamayı bana tercüme edebilecek birileri çıkarsa sevinirim..
Kısmen anlayabiliyorum ama hata yapmaktanda biraz tırsıyorum.[hehe]

Şimdiden teşekkürler.

Nasıl kullandığı:

Depolama ortam kartınızın köküne her iki AL1.dio ve Önyükleme 1-Kopyala , sonra ile sen aygıt ışıldarsın.
Bootloader mod (kayıt) tutuşuna girmek )ayar aleti) , bitirinceye kadar beklersin , aygıtın Ilk önyüklemeye bir hard sıfırlanan 2-açığı icra edecek TAutoinstall, da bütün taksi dosyasını arayacak klasör depolama ortam kartında ilen, daha fazla bu bura: <http://tiermann.net/index.php?  "önyükleme"?
Option...0Apps&Itemid=2> , eğer Tautoinstall'ın ilk olarak önyükleme eylemini kaçırsan , akıl asla , sen onu Programs\Accessories'te bulacaksın.

sametech yapay zekayı sonuna kadar kullanıyor tavsiye ederim çevirdim ama anlamlı oldumu bilmem

Kendim iÇin hAzırladığım yAşam iLkelerimin İzinsiz kUllanılması çOğaltılması Ve kOpyalanması yAsaktır...
                                                    sıNce©1988-2008 ƃ9ʎΒo̵ϧϧ™

mistermax
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 26-05-2008, 03:29:18 »

Smiley Selam Tabi kardes.
Sana bir sorum olacak.
Benimde senin gibi bir HTC TYTN II var ama ben Fransada durdugum için Rom'u Fransizca .
Bu telefonu türkceye çevirmek mümkünmüdür acaba?.
Mümkünse nasil yapa biliriz bana anlatirmisin.
Kendimi tanitmami istersen.
Ben Fransada bilgisayar tamir ediyorum. Bir kaç tane Nokia N95 de türkcelestirdim. Ama bu HTC TYTN II nasil tükce yapa bilirim onu bilmiyorum.

tabi
Acemi
*

Forum Puanı: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 04-07-2008, 00:06:59 »

Smiley Selam Tabi kardes.
Sana bir sorum olacak.
Benimde senin gibi bir HTC TYTN II var ama ben Fransada durdugum için Rom'u Fransizca .
Bu telefonu türkceye çevirmek mümkünmüdür acaba?.
Mümkünse nasil yapa biliriz bana anlatirmisin.
Kendimi tanitmami istersen.
Ben Fransada bilgisayar tamir ediyorum. Bir kaç tane Nokia N95 de türkcelestirdim. Ama bu HTC TYTN II nasil tükce yapa bilirim onu bilmiyorum.

uzun zamandır sehir dısında oldugum için cevap verememiştim.. yeni gördüm msjları.. gecikme için kusra kalmayın.. belki arkadaş cevabını bulmuştur ama aynı dertten muzdarip başkaları için de açıklayayım.. Türkçeleştirme işlemi şu şekilde oluyor.. TYTN II için TÜrkçe rom bulunmuyor, ama bir tane yazılım firması adını tam hatırlayamıyorum ama SUN lı bir şeydi, onun verdiği güncelleme ile windows %95 oranında filan Türkçeleşiyor, bi nevi patch gibi birşey.. onu araştırırsanız bu şekilde yapabilirsiniz ama ücretli diye biliyorum..

Satılık HTC TyTN II ve AT&T Tilt için Ekran Koruyucu

HTC TYTN II
Rom:  Schap's WM6 Pro 4.22 ROMs
Radio: 1.27.12.11

filament
Administrator

Forum Puanı: 368
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 04-07-2008, 11:55:17 »

burdan olsa gerek

Kod:
http://sunnysoft.com/software.php?news

Forumda, Sorularınıza daha hızlı yanıtlar alabilmek için lütfen cihaz bilgilerinizi imzanıza giriniz(profilim-kimlk bilgsi)
Jam WM6.1&Asus P526 WM6.5&Iphone 3g

shantilas
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 17-08-2008, 22:38:42 »

Benim PDA2K blueangel romlu bir pda im var .
Eskiden Windows XP kullanırken herhangi bir rom yükleme sorunu yaşamıyıordum..
Fakat şimdi Windows Vista üzerinden bir rom yüklemeye kalktığımda bilgisayar pda iyimi gördüğü halde
bir türlü yükleme yapamıyorum.. Yani aslında bilgisayar görüyor ama yükleme programı görmüyor..
Windows Mobile Device Center ile bir şeyler yapamıyorum.. çözüm gönderirseniz sevinirim

istkon
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 03-10-2008, 01:32:21 »

arkadaşlar bu rom yükleme olayı riskli deniyor bu nedenle cesaret edemiyorum eğer rom yüklerken yanlışlık yaparsam yada beğenmezsem tekrar ana kayıtlı romuma dönebilirmiyim eski romumu tekrar hard reset ile yükleyebilirmiyim bilgi verirseniz sevinirim lol

imate jamin WM5

husseinerol
Administrator

Forum Puanı: 1515
Çevrimdışı Çevrimdışı

Level 24 Mobisapiens

Site
« Yanıtla #8 : 03-10-2008, 01:51:41 »

tekrar bootloader'a geçen cihaza her türlü upgrade ve downgrade işlemi uygulanabiliyor.Fakat belli adımlar ve bazı değişik tarafları var.

wonderboy
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 05-11-2008, 10:47:39 »

Merhaba arkadaşlar sorunum rom yükledikten sonra cihaz açılmadı hiçbirşey gelmiyor yeniden yükleme yapamıyorum cihaz gsmart i300 yüklemek istediğim rom gsmart i350 nin romu sorun bu yüzden çıktı ama cihaz açılmıyor ne yapmam lazım şimdiden teşekkürler...

jamesdaugles
Bizden Biri

Forum Puanı: 127
Çevrimdışı Çevrimdışı

Eğri olanın gölgeside eğridir.

« Yanıtla #10 : 05-11-2008, 11:17:25 »

herkez dikkat etsin kesinlikler gerekli bilgi burda da herkez söylüyor zaten başka cihazın romunu sakın ha kendi cihazınıza denemeyin
Cihaz hiç açılmıyor botloader modu falan deniyorsanız yine açılmıyorsa çok kötü
Önce bot moduna geçirmek için uğraşın açın kapatın defalarca deneyin belki olur
Bot moduna geçmiyorsa başka söyleyecek bişey kalmıyor
geçmiş olsun

muderless
Acemi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 21-02-2009, 01:42:50 »

aynı sorun bende de var bu boot modu dediğiniz nedir ben cok yeniyimde yardımcı olurmusunuz .. bende qtek wizard var bende room yukseltmek iatemiştim şimdi ppc açılınca kırmızı yeşil mavi bir ekran geliyor ve öylece kalıyor

mesut0202
Etkisiz
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 19-04-2009, 21:33:34 »

arkadaşlar ben toshiba g900 e rom yüklemek istedim, ama herhalde bir yerde hata yaptım şimdi cihazı açınca sadece toshiba portege yazısını görüyorum, romu tekrar yüklemek istedim ama bu seferde activesync çalışmıyor, yani bilgisayar cihazı görmüyor, activesync in tekrar çalışması için ne yapmalıyım, bookloader dediğiniz rom yüklemeden önce kırmızı bir ekran çıkması ise bu bende var aslında bilgisayar cihazı görse yükleyecek ama activesync nasıl düzelteceğim onu bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Muzun
Acemi
*

Forum Puanı: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 17-08-2009, 04:02:43 »

arkadaslar ben de htc touch hd aldim... telefon gayet iyi durumda ve cok guzel calisiyor... cok fazla kurcalama zamanim olmadi ama gercekten merak ediyorum rom yukleme islemi bu kadar riskliyken neden herkes rom yuklemeye calisiyor, yani benim elimdeki orjinal versiyonu ben tam anlamiyla kullanamiyormuyum? yada program kuramiyormuyum? niye rom yuklemeye ihtiyacim var?

uygar2580
Uzman

Forum Puanı: 217
Çevrimdışı Çevrimdışı

HTC User::

« Yanıtla #14 : 17-08-2009, 11:05:59 »

Değişik romlar değişik kullanım deneyimi sunar.WM2003se, WM5, WM6, WM6.1, WM6.5 ... diye rom seçenekleri vardır. Bildiğiniz üzere bilgisayarlardaki xp vista win7 gibi sürekli yeni işletim sistemleri çıkmaktadır. ROM da buna benzer. En son WM6.1 piyasaya sürülmüştür. Fakat WM6.5 halen geliştirilmektedir bu tamamlandığında WM6.5 te stabil sürümle piyasaya sürülecektir. Haftada bir vs. gibi sürelerde yeni sürümler yapımcılar tarafından yayınlanmakta tabi resmi olmayan kanallardan.

Romlarda kendi aralarında çeşitleri vardır. Yayıncılar farklı kişiler olduğu için romları da farklı özelliklerde farklı temalarda ve farklı program içeriğiyle birlikte gelmektedir. xda-developers.com bu konuda geliştiricilerin en yoğun olduğu sitelerden birisidir. Cihazınıza göre değişik romlar edinebilirsiniz. Tabi yükleme riskini göze alacaksınız. Bahsedildiği gibi çok zor bir işlem değil fakat hata olduğunda geri dönmeyi çok isteyebilirsiniz.

HTC HD2 LEO

Energy ROM / mattc Android Froyo

dance4trance
Acemi
*

Forum Puanı: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mert Ozan

Site
« Yanıtla #15 : 27-08-2009, 17:28:33 »

arkadaşlar ben i-mate JAM kullanıcısıyım. ama ne kadar araştırsamda kendime güncel ROM bulamıyorum. ROM kurmanın riskli oldugunu biliyorum ama dikkatli olucağımı düşünüyorum. bana bir link veya anlatıcak olursa çok sevinirim. Bu forumda yeniyim. Bana yardımcı olabilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürederim...

WM 6.1 , I-Mate Jam

izzeth
Etkisiz
*

Forum Puanı: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 09-02-2010, 12:58:06 »

HTC TOUCH HD için CID unlock nasıl yapılır.
Cihaz Almanca olduğu için bir türlü beceremedim.Eğer bunu yapabilirsem İngilizce için hangi ROM'u yüklemeliyim?
Konuda çok yeni ve acemiyim,yardımcı olursanız minnettar olurum.

izy
HTC Touch HD
Windows mobile 6.1

husseinerol
Administrator

Forum Puanı: 1515
Çevrimdışı Çevrimdışı

Level 24 Mobisapiens

Site
« Yanıtla #17 : 09-02-2010, 15:31:42 »

amerone
Etkisiz
*

Forum Puanı: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 28-03-2010, 05:45:10 »

arkadaslar kimse korkmasin rom yuklemek o kadarda zor ve tehlikeli degil bende xperia x1 var ve uzerinde wm 6.1 vardi ama ben uzerine htc hd 2 nin wm 6.5 kurdum gayet guzel calisiyor tam olarak uyum sagladi
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: